O nas - Akademia Il Pastaio
Nazywam się Ewa i jestem właścicielką Akademii Kulinarnej „il Pastaio”. Znużona korporacyjnym życiem podjęłam decyzję, by stworzyć miejsce wyjątkowe – chciałam robić coś, co naprawdę daje radość, co wypływa z serca, pozwala tworzyć i dzielić się pasją. Moja miłość do kuchni narodziła się podczas kilku lat spędzonych we Włoszech, w Asti, w rejonie Langhe i Monferrato – stolicy najlepszych włoskich win! To tam nauczyłam się gotować z sercem, cieszyć się prostymi składnikami i doceniać kulturę stołu. Dziś uwielbiam gotować i dzielić się moimi doświadczeniami.
Ale nie byłoby Akademii bez wsparcia mojego męża! Mauro to rodowity Włoch, uczestnik programu MasterChef i pasjonat gotowania. Jako trener w Akademii wprowadza autentyczność i klimat włoskiego południa. Zagorzały kibic „Napoli”! Posiada wyjątkowy dar zamieniania prostych składników w prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej i w każdej potrawie przekazuje radość i tradycję. Oboje uwielbiamy dobre jedzenie, wino i towarzystwo, a każda rozmowa przy naszym stole zamienia się w małe święto.
Akademia kulinarna il Pastaio to miejsce, w którym włoski klimat spotyka polską codzienność. Nasze warsztaty to podróż, w której każdy uczestnik może odkryć radość gotowania i nauczyć się tworzyć z sercem! i doświadczać satysfakcji z tworzenia.
Nasza akademia to coś więcej niż nauka – to wspólnota ludzi zafascynowanych kulturą, smakiem i sztuką. Zapraszamy do świata, w którym pasja staje się działaniem.


Nasz Zespół
Za każdym daniem kryje się historia. A za każdym warsztatem w naszej akademii stoi zespół kucharzy – pełnych pasji, autentyczności i pozytywnej energii.
To grupa szefów kuchni o różnych korzeniach, których łączy miłość do gotowania i chęć dzielenia się nią z innymi. Ich doświadczenia sięgają od Włoch po Polskę, ale inspirują się smakami i tradycjami z całego świata.
Niektórzy z nich pojawili się na ekranach w programie MasterChef, inni zdobywali doświadczenie w restauracjach, w podróżach i przy domowym stole.
Na ich warsztatach znajdziesz nie tylko technikę, ale i pasję oraz otwartość na kuchnie różnych kultur.
Od świeżego makaronu po orientalne curry, od wypieków po dania z owoców morza – każdy kurs jest praktyczny, ciekawy i dostępny dla każdego, niezależnie od poziomu zaawansowania.
Zapraszają do wspólnego gotowania – z sercem, smakiem i uśmiechem!






Mauro Amarante
KUCHNIA WŁOSKA
Gosia Szymonek
KUCHNIA BLISKO WSCHODNIA, SUSHI
Beata Sałęga-Bielowicz
KUCHNIA CHIŃSKA
Chces dołączyć do naszego zespołu ?
Pisz do nas !


Tomasz Czaplicki
KUCHNIA HISZPAŃSKA


Michał Podulski
KUCHNIA KASZUBSKA I POLSA
Gdzie jesteśmy
Starowiejska 54, Czechowice - Dziedzice
Kontakty
784 524 784
Kontakt@akademiailpastaio.pl
© 2025. All rights reserved.

